Buitenland
NOS

Nieuw-Zeeland helemaal coronavrij, laatste patiënt genezen

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuw-Zeeland helemaal coronavrij, laatste patiënt genezen

De laatste coronapatiënt in Nieuw-Zeeland is genezen verklaard en daarmee zijn in het land voor zover bekend geen gevallen meer van het coronavirus. Premier Jacinda Ardern heeft daarom besloten alle nog geldende maatregelen op te heffen. Alleen de landsgrenzen blijven voorlopig dicht.

Nieuw-Zeeland helemaal coronavrij

Al 17 dagen op rij zijn er geen nieuwe besmettingen gemeld. Met de genezing van de laatste patiënt, een vrouw van in de 50 uit Auckland, lijkt het virus helemaal verdwenen uit het land.

"Dit is fantastisch nieuws voor de persoon in kwestie en het is ook een flinke opsteker voor de rest van Nieuw-Zeeland", zei de directeur van de Nieuw-Zeelandse gezondheidsautoriteit, Ashley Bloomfield.

Coronamaatregelen opheffen

Omdat het virus nu verdwenen lijkt, worden de beperkingen vanaf middernacht opgeheven. Zo hoeven Nieuw-Zeelanders bijvoorbeeld geen afstand meer tot elkaar te houden en mogen evenementen weer plaatsvinden. Cafés en restaurants mochten hun deuren enkele weken geleden al openen.

Nieuw-Zeeland helemaal coronavrij

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie