Buitenland
VPRO

Boris Johnson moet de Brexit waarmaken, maar kan hij dat wel?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Boris Johnson moet de Brexit waarmaken, maar kan hij dat wel?

Even wennen aan het nieuwe premierschap zit er niet in voor de nieuwe premier Boris Johnson. De net gekozen opvolger van Theresa May wacht een bewogen start. De halve regeringsploeg is opgestapt of kondigt aan dat te doen, er is een oplopende conflict met Iran dat een Britse olietanker gijzelt en - niet te vergeten - de nieuwe deadline van de Brexit nadert snel. Is Boris Johnson als regeringsleider hier allemaal tegen opgewassen?

Oud-correspondent en Groot-Brittannië-kenner Hieke Jippes woonde bijna 25 jaar in Engeland en volgt de ontwikkelingen in het land op de voet. In Bureau Buitenland vertelt ze alles wat we moeten weten over de controversiële nieuwe Britse premier.

Boris moet de Brexit waarmaken

Quote

Het is de vraag of de persoonlijkheid van Boris Johnson sterk genoeg is om de eisen van het premierschap te dragen. Of worden nu eindelijk de kleren van de keizer afgetrokken?

Hieke Jippes

Zomerverhalen uit het buitenland

Deze zomer heeft Bureau Buitenland een bijzondere programmering: Zomerverhalen. Elke maandag t/m vrijdag tussen 19.00 en 19.30 uur deelt onze gast een buitengewone ervaring, diepgravende informatie of interessante achtergronden uit het buitenland. Luister hier alle verhalen terug.

Ster advertentie
Ster advertentie