Buitenland
BNNVARA

Winter in kamp Moria 2.0: 'Alle mensen moeten daar weg en wel nu'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Winter in kamp Moria 2.0: 'Alle mensen moeten daar weg en wel nu'

De winter staat voor de deur en de temperaturen dalen. Ook in het Griekse kamp Moria 2.0. "Tegen alle beloftes in is dat kamp totaal niet op de winter voorbereid," vertelt journalist Ingeborg Beugel in De Nieuws BV.

Na de grote brand op kamp Moria op Lesbos werd kamp Moria 2.0 opgebouwd. Beugel vertelt over de situatie: "Het is hier nu al heel erg koud en het wordt nog kouder. Er staan tenten zonder bodem, er zijn niet genoeg douches, van warm water is geen sprake, toiletten zijn er niet genoeg en vanwege de grote regenval is de amateuristische elektriciteitsaanleg levensgevaarlijk. Iedereen is er als de dood voor weer kortsluiting, zoals we in oktober ook hebben gehad."

Harteloze dames

Sigrid Kaag noemde het Moria 2.0 beter dan het oude kamp Moria 1.0. Beugel: “Hoe die vrouw daarbij komt is mij een raadsel. Door wie wordt zo’n politica geadviseerd? Ik ben heel verdrietig over dat rijtje Ankie Broekers-Knol, Bente Becker, Madeleine van Toorenburg en nu mag Sigrid Kaag zich ook bij dit rijtje harteloze dames voegen. Hoe haal je het in je hoofd om te zeggen dat Moria 2.0 beter zou zijn dan 1.0. Alle mensen moeten daar weg en wel nu."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Opsluitsysteem

"In een nieuwe EU-migratiepact staat de blauwdruk voor waar Brussel naar toe wil," legt Beugel uit. "Namelijk naar een kopie van het inmiddels gefaalde Australische vluchtelingen opsluitsysteem. Zij hebben op eilandjes grote gevangenissen gebouwd voor vluchtelingen en hun kinderen, die daar dan jaren in wegkwijnen. Desalniettemin stevent Brussel daar keihard op af."

"Nu wordt er als de sodemieter een grote, mega opsluit plek met camera’s monitoren en alles gebouwd op Lesbos," vertelt Beugel. "Dat moet dan een modelkamp worden. Iedereen die voortaan in dat soort gesloten detentie centers zal werken mag niet meer naar buiten komen met informatie over wat daar gebeurt."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie