Buitenland
NOS

'Krachtigste orkaan sinds 1958' nadert Tokio, kwalificatie GP uitgesteld

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Krachtigste orkaan sinds 1958' nadert Tokio, kwalificatie GP uitgesteld

De training en kwalificatie van de Formule 1 Grand Prix van Japan die voor zaterdag stonden gepland, zijn om veiligheidsredenen afgelast. Er wordt gevreesd voor de gevolgen van orkaan Hagibis, die het zuidoosten van Japan nadert. De bevolking slaat massaal water en voedsel in. Ook correspondent Kjeld Duits treft voorbereidingen, vertelde hij in het NOS Radio 1 Journaal.

Correspondent Kjeld Duits over orkaan Hagibis

Het Japanse meteorologisch instituut verwacht dat Tokio te maken krijgt met de krachtigste orkaan sinds 1958. Het Formule 1-circuit Suzuka ligt zo'n 300 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad.

De kwalificatie is verplaatst naar zondag, de dag van de race, en begint om 03.00 uur Nederlandse tijd. De race start om 07.10 uur, als de weersomstandigheden het toelaten. De derde en laatste trainingssessie wordt geschrapt. De vrije trainingen van vrijdag gaan wel door: in de eerste noteerde Verstappen de vijfde tijd.

Max Verstappen ging er op de persconferentie al niet van uit dat de kwalificatie zaterdag zou doorgaan. "Het is wat het is", zei hij. "Meer vrije tijd op zaterdag. Zin in een potje FIFA?", vroeg hij gekscherend aan collega Carlos Sainz.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie