Naar homepage
Buitenland

Trump annuleert bezoek aan Denemarken na weigering Groenland te verkopen

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Trump annuleert bezoek aan Denemarken na weigering Groenland te verkopen

President Trump heeft een streep gezet door zijn bezoek aan Denemarken. Op Twitter laat hij weten dat hij tot zijn besluit is gekomen, omdat de Deense premier Frederiksen liet weten geen interesse te hebben om Groenland te verkopen aan de VS.

Afgelopen weekeinde bleek dat Trump met zijn adviseurs had gesproken over het plan om Groenland te kopen. Het grootste eiland ter wereld heeft een autonome status binnen het Deense koninkrijk. Trump zou het eiland willen kopen vanwege de strategische ligging en de zeldzame aardmetalen die mogelijk onder de kilometers dikke ijslaag te vinden zijn.

De Deense premier Frederiksen noemde eergisteren het idee "absurd" en benadrukte daarbij dat het eiland niet te koop was. Verder zei ze te hopen dat dit "niet iets serieus" was. "De premier heeft door zo direct te zijn veel tijd en moeite bespaard voor Denemarken en de Verenigde Staten. Daar ben ik haar dankbaar voor", aldus Trump op Twitter.

Het Witte Huis bevestigt tegenover persbureau AP dat Trumps reis naar Denemarken uit de agenda van de president is gehaald. Hij zou het land begin volgende maand bezoeken.

Ster advertentie
Ster advertentie