Buitenland
NOS

Hoe gaat het nu met Boris Johnson? Britse media weten het ook niet

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe gaat het nu met Boris Johnson? Britse media weten het ook niet

Grote zorgen ook in de Britse media over de gezondheidstoestand van Boris Johnson, nu de premier is opgenomen op de intensive care.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verschillende media melden dat Boris Johnson in de loop van maandag steeds meer ademhalingsproblemen kreeg, maar nog wel bij bewustzijn was. Om op de juiste plek te zijn, mocht zijn toestand kritiek worden, is hij naar de intensive care gebracht. Er is nog geen officieel nieuw statement afgegeven door Downing Street over de gezondheid van de Britse premier.

Volgens correspondent Tim de Wit is er onrust, vertelt hij in het NOS Radio 1 Journaal. Een premier die ongeveer op hetzelfde moment als de toespraak van de Britse koningin Elizabeth naar de IC wordt gebracht, dat is niet vaker voorgekomen: "Het is een uitzonderlijke situatie. Het land is in crisis en de premier ligt op de intensive care."

Oproep van media: wees zo transparant mogelijk

Onderwerp van gesprek is dat Downing Street steeds zei: routineopname. Dat hij goed gehumeurd was. De informatie was summier. Dat doet vermoeden dat het mogelijk al slechter met hem ging dan dat Downing Street deed overkomen.

Volgens de BBC is er iets belangrijks veranderd nu Johnson zijn minister van Buitenlandse Zaken heeft gevraagd om hem tijdelijk te vervangen. "Dit is een andere boodschap dan die we de afgelopen uren steeds hebben ontvangen", schrijft de BBC. Johnson twitterde dat hij voor een paar testen naar het ziekenhuis moest. Bijna alsof het "business as usual" is, zegt de BBC.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De BBC benadrukt dat het coronavirus iedereen kan besmetten en dat "macht niet beschermt tegen onheil".

Britse tabloids

"You can beat this, Boris". Ook de Britse tabloids staan vol goede wensen voor de Britse premier Boris Johnson. Gisteren werd hij opgenomen op de intensive care. Volgens The Sun is hij in goede handen in het St. Thomas Ziekenhuis in Londen.

Zijn zwangere vriendin, Carrie Symonds, kan hem niet steunen in wat The Sun omschrijft als "zijn gevecht om in leven te blijven", omdat ze zelf ook besmet is met het coronavirus. Volgens het tabloid zit ze in quarantaine in een flat in het zuiden van Londen.

Volgens The Mirror was het niet gemakkelijk voor doktoren om Boris Johnson naar het ziekenhuis te krijgen. Hij wilde volgens de krant niet toegeven dat zijn conditie verslechterde en "niet zwak zijn".

Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1 app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie