Buitenland
EONOS

Schoonzoon Michiel Vos: 'Pelosi slachtoffer van doorgedraaide politieke cultuur'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Schoonzoon Michiel Vos: 'Pelosi slachtoffer van doorgedraaide politieke cultuur'

‘Ik bind je vast‘ en ‘we blijven wachten totdat zij komt', schreeuwde de binnendringer in het huis van Nancy Pelosi, de Democratische voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Haar partner Paul Pelosi raakte daarbij gewond. Volgens schoonzoon en Amerika-correspondent Michiel Vos gaat het ‘goed met hem', maar helemaal zeker is hij niet, vertelt hij bij Langs de Lijn en Omstreken.

Een aanvaller kwam vrijdag de woning van Pelosi binnen en viel haar man Paul met een hamer aan waardoor hij gewond raakte. Volgens Michiel Vos gaat het goed met zijn schoonvader. "Hij wordt geopereerd en er is nog geen nieuw nieuws uit het ziekenhuis. Maar we denken dat het goed gaat komen, al weten we dat nog niet helemaal zeker.

‘Ik bind je vast’

Nancy Pelosi was zelf niet aanwezig in de woning, maar waarschijnlijk was zij wel het doelwit van de aanslag, zegt Vos. "Het blijkt nu dat de man ‘Nancy, where is Nancy?’ riep, ‘Ik bind je vast‘ en ‘We blijven wachten totdat zij komt'. Dan gaat het over het motief, waarom was die man daar?"

Na de komst van de politie werd Paul Pelosi met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Voor de Amerika-correspondent is ook nog niet alles duidelijk. "Mijn vrouw is onderweg naar hem en die zal later een update geven. We moeten kijken hoe dat verder loopt."

Hamer als symbool

De hamer waarmee de aanvaller Paul Pelosi aanviel, staat volgens Michiel Vos symbool voor de Amerikaanse politiek. "De hamer waar om gevochten werd in dat huis, waar ik heel vaak ben, is een symbool voor waar we twee weken voor de midterm verkiezingen in Amerika wel zijn aanbeland."

Volgens Vos is alles als een hamer. "Alles is hard meppen naar tegenstanders, mensen die het niet met je eens zijn." Dat is iets wat je vaker ziet in Amerika in verkiezingstijd. "Dit is het zoveelste voorbeeld, niet de eerste en ook niet het laatste, van een doorgedraaide politieke cultuur’.

Ster advertentie
Ster advertentie