Naar homepage
Buitenland

Orkaan Laura veroorzaakt minder schade dan gevreesd in Louisiana
NOS

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Orkaan Laura veroorzaakt minder schade dan gevreesd in Louisiana

Orkaan Laura heeft in de Amerikaanse staat Louisiana minder schade veroorzaakt dan gevreesd. Gouverneur Edwards zei op een persconferentie dat de orkaan enorm veel schade heeft aangericht, maar dat de verwachte catastrofe is uitgebleven. Wel zijn er zes mensen om het leven gekomen.

Correspondent Lucas Waagmeester over de laatste ontwikkelingen én de Republikeinse Conventie in het NOS Radio 1 Journaal:

Laura richtte eerder verwoestingen aan in het Caribisch gebied en koerste deze week in hoog tempo op de Amerikaanse kust af. Toen de orkaan donderdag aan land kwam, was hij van de vierde categorie, waarmee hij de zwaarste ooit was in de geschiedenis van Louisiana. Uit voorzorg was de evacuatie bevolen van honderdduizenden inwoners.

Volgens Edwards is er vooral veel schade veroorzaakt door de wind. Veel bomen en elektriciteitsmasten zijn omgewaaid en bijvoorbeeld in de stad Lake Charles zijn gebouwen gedeeltelijk ingestort. Meer dan een half miljoen inwoners van Louisiana zitten zonder stroom. De overlast door het water valt volgens de gouverneur mee.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie