Buitenland
NOS

VS heeft nu meeste geregistreerde besmettingen met coronavirus

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. VS heeft nu meeste geregistreerde besmettingen met coronavirus

Het aantal mensen dat in de Verenigde Staten besmet is met het coronavirus, is opgelopen tot ruim 83.000; dat is het grootste aantal besmettingen wereldwijd. Er zijn inmiddels meer dan duizend Amerikanen overleden door het virus, melden Amerikaanse media.

In 42 van de 50 staten zijn nu sterfgevallen gemeld. Alleen al in de stad New York werden gisteren 88 doden geregistreerd.

Meeste geregistreerde besmettingen nu in VS

Dat betekent dat er in totaal meer dan 20.000 besmettingen in één dag bij zijn gekomen. Dat zijn meer nieuwe besmettingen op één dag dan in welk land dan ook sinds de corona-uitbraak.

Dat komt ook doordat de VS de afgelopen twee weken veel meer is gaan testen. Het epicentrum van de besmettingen ligt in New York. Daar zijn 23.000 mensen besmet. Experts verwachten dat de echte piek nog moet komen.

Nog geen herstart economie

President Trump wilde oorspronkelijk de economie rond Pasen, half april, weer opstarten. Die datum lijkt niet langer haalbaar. Niet alle staten hebben een gelijke verspreiding van het coronavirus. Trump wil daarom niet dat een staat die minder getroffen is zou moeten lijden onder staten die zwaarder getroffen zijn. Hij ziet daarom nog af van een volledige lockdown.

Eerder deze week werd de Senaat het eens over een noodpakket aan economische steunmaatregelen in de strijd tegen het virus. Daar stemt het Huis van Afgevaardigden later vandaag nog over.

Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1 app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie