Buitenland
NOSNTR

Top tussen Russische president Poetin en Amerikaanse president Biden afgelopen

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Top tussen Russische president Poetin en Amerikaanse president Biden afgelopen

De gesprekken tussen de twee presidenten duurden korter dan gepland. Na 2,5 uur kwam Biden weer naar buiten, zegt correspondent Lucas Waagmeester in Nieuws en Co.

Op de topontmoeting tussen de Russische president Poetin en de Amerikaanse president Biden is volgens Poetin afgesproken dat de ambassadeurs van beide landen weer zullen terugkeren op hun post. Ook hebben de wereldleiders gesproken over de situatie in Oekraïne, zei Poetin op een persconferentie na afloop.

Volgens de Russische president is het nog niet duidelijk wanneer de ambassadeurs weer terugkeren. De hoogste diplomaten hadden hun post verlaten vanwege de hoog opgelopen spanningen tussen beide landen.

Biden geeft straks een eigen persconferentie over het gesprek met Poetin.

Eerste ontmoeting

De topontmoeting in Zwitserland, in een villa aan het Meer van Genève, duurde drie tot vier uur beëindigd. Vooraf werd verwacht dat de gesprekken in totaal vier tot vijf uur zouden duren en dat werd dus iets korter. Het was het eerste gesprek tussen Poetin en Biden sinds het aantreden van Biden als president in januari.

Het Russische persbureau Interfax meldde op basis van een bron in de onderhandelingsdelegatie dat de gesprekken "bepaald succesvol" waren.

Vooraf waren er weinig verwachtingen over concrete afspraken tussen Poetin en Biden. De relatie tussen Rusland en de VS is al jaren bijzonder moeizaam.

Correspondent Lucas Waagmeester legt het nieuws uit

Ster advertentie
Ster advertentie