Buitenland
VPRO

'Verkeerscriminelen in Suriname moeten harder worden aangepakt'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Verkeerscriminelen in Suriname moeten harder worden aangepakt'

Het is de maand van verkeersveiligheid in Suriname en dat is aanleiding voor de Surinaamse president Santokhi om te stellen dat het beter en veiliger moet in het land. In Buitenland Uitgelicht spreekt Iwan Brave, hoofdredacteur van de krant De Ware Tijd, over het echte probleem achter de verkeersveiligheid van Suriname.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Santokhi spreekt in zijn toespraak over de import van te onveilige auto’s die hij onder de loep wilt nemen, evenals de kwaliteit van het onderwijs bij de rijscholen.

Volgens Brave ligt het probleem van de verkeersveiligheid in Suriname helemaal niet bij de te oude auto’s en de rijscholen. “De problemen zijn gewoon de mensen achter het stuur met de mentaliteit. Dat klinkt gek, want er is aardig wat verkeersfatsoen hier in dit land, maar een klein deel van de automobilisten die gedragen zich als gekken over de smalle wegen.”

Brave heeft er een column over geschreven. Hij verbaast zich over de hoge cijfers, gemiddeld het viervoudige van het aantal ongelukken in Nederland, en stelt dat de “verkeerscriminelen” van het land niet goed genoeg worden aangepakt. En dat moet veranderen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bureau Buitenland

Bureau Buitenland: internationaal nieuws, reportages en geopolitiek. Met achtergronden en opmerkelijke verhalen uit het buitenland. Dagelijks te horen tussen 13:30 en 14:00 uur, of terug te luisteren als podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie