Buitenland
NOS

Akkoord hervatting vrachtverkeer Verenigd Koninkrijk en Frankrijk

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Akkoord hervatting vrachtverkeer Verenigd Koninkrijk en Frankrijk

Het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zijn het eens geworden over hervatting morgen van het vrachtverkeer tussen beide landen. Details worden later bekendgemaakt, zegt de BBC. De omroep baseert zich op de Franse minister van Europese Zaken Clément Beaune.

"Wat wel duidelijk lijkt, is de voorwaarde dat chauffeurs zich moeten laten testen voordat ze de oversteek maken", vertelt Frankrijk-correspondent Daan Kool in het NOS Radio 1 Journaal. "Maar de rest van de afspraken wordt hopelijk later vandaag bekend."

Het verkeer tussen beide landen ligt sinds gisteren volledig stil omdat er een nieuwe, mogelijk besmettelijkere variant van het coronavirus in Groot-Brittannië is aangetroffen.

Of de gemaakte afspraken tussen Frankrijk en Groot-Brittannië ook gevolgen hebben voor Nederlandse vrachtwagenchauffeurs, is nog niet duidelijk, vertelt Kool.

Van alle landen nam Frankrijk de strengste maatregelen tegen de verspreiding van de nieuwe mutatie. De kanaaltunnel werd goeddeels afgesloten en ook alle Britse veerboten zijn niet welkom in Frankrijk.

Ook Nederland nam maatregelen, wat tot problemen voor Nederlandse reizigers leidde.

overeenstemming vk en frankrijk

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie