Buitenland
NOS

Wereldbank stelt geld beschikbaar voor ontwikkelingslanden tijdens coronacrisis

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Wereldbank stelt geld beschikbaar voor ontwikkelingslanden tijdens coronacrisis

De Wereldbank stelt de komende 15 maanden zo’n 145 miljard euro beschikbaar aan ontwikkelingslanden. Met het geld kunnen de economische gevolgen van de coronacrisis en de gezondheidszorg worden opgevangen. Ook mag het geld worden ingezet om economisch herstel na de crisis te stimuleren.

Steunplan voor ontwikkelingslanden Wereldbank

Meer dan de helft van het geld is bedoeld voor India. In dat land verspreidt het virus zich op dit moment razendsnel. De rest van het geld wordt verdeeld over 24 andere ontwikkelingslanden.

Versoepelde regels

De Wereldbank wil daarnaast ook dat de regels voor het terugbetalen van leningen tijdens de crisis versoepeld worden, en wil landen helpen met het verkrijgen van onder andere mondkapjes.

In een statement zegt de voorzitter van de Wereldbankgroep David Malpass dat arme en kwetsbare landen het zwaarst geraakt zullen worden door het coronavirus. Hij zegt vrijwel zeker te zijn dat de grotere landen, zoals Frankrijk, het plan zullen steunen.

Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1 app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie