Buitenland
VPRO

Boris Johnson maakt comeback op televisie

foto: YouTubefoto: YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. Boris Johnson maakt comeback op televisie

Hij was nog maar net vertrokken en maakt nu al zijn comeback: Boris Johnson is ditmaal te zien in de gloednieuwe serie This England. Een uniek kijkje achter de deuren van 10 Downing Street, vertelt correspondent Anne Saenen in Bureau Buitenland.

Buitenland Uitgelicht: Verenigd Koninkrijk

De zesdelige serie belicht het begin van de coronacrisis, terwijl premier Boris Johnson bezig is met andere zaken, zegt Saenen. "Er komen bekende incidenten voor, zoals het schrijnend tekort aan mondkapjes voor ziekenhuizen. En Boris Johnson die ondertussen bezig is met het schrijven van een boek over Shakespeare. Dit is een serie voor de echte liefhebbers."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De eerste reacties zijn wisselend enthousiast, vertelt de correspondent. "Alle ogen zijn gericht op Johnson, die wordt gespeeld door topacteur Kenneth Branagh." Hoewel de serie veel aandacht geniet, komt het toch te vroeg voor veel Britten", benadrukt Saenen. "Een opvallende punt van kritiek is dat de tijd nog niet rijp is voor een gedramatiseerde versie van de pandemie. Voor veel Britten is de pijn nog vers in het geheugen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het Britse politieke toneel biedt dankbaar materiaal voor filmmakers, vervolgt de correspondent. "Het EU-referendum, maar ook het vroegtijdig opstappen van de premiers." Na het vertrek van Johnson is het er niet rustiger op geworden in het politieke landschap, zegt Saenen. Deze week crashte het Britse pond. "Er zijn veel mensen die blij zijn met het vertrek van Johnson als premier. Maar er wordt nu al gespeculeerd over een mogelijke opvolger van de nieuwe premier, Liz Truss."

This England is vanaf deze week te zien op Sky en Now.

Bureau Buitenland

Bureau Buitenland: internationaal nieuws, reportages en geopolitiek. Met achtergronden en opmerkelijke verhalen uit het buitenland. Dagelijks te horen tussen 13:30 en 14:00 uur, of terug te luisteren als podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie