Buitenland
NOS

Tunesië kan bootmigranten amper tegenhouden

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tunesië kan bootmigranten amper tegenhouden

Elke nacht onderschept de kustwacht van Tunesië honderden migranten die de oversteek wagen naar Lampedusa. Dit Italiaanse eiland op 100 kilometer van de Tunesische kust vormt voor veel migranten de dichtstbijzijnde toegangspoort tot de Europese Unie.

Video niet beschikbaar

Tunesische kustwacht

Honderden onderschepte migranten lijkt veel, maar een veel groter aantal wordt niet onderschept. De overtocht kost de migranten veel geld en is levensgevaarlijk. In de eerste vier maanden van dit jaar bereikteen ruim 36.000 migranten Italië, zeker 800 mensen verdronken onderweg. Wie door de Tunesische kustwacht wordt gepakt, wordt teruggezet op de kust en probeert het daarna vaak weer opnieuw.

Verslaggever Kysia Hekster ging een nacht mee met de Tunesische kustwacht. Presentator Sander van Hoorn sprak met haar in het NOS Radio 1 Journaal.

NOS Radio 1 Journaal

Word iedere werkdag wakker met het vertrouwde NOS Radio 1 Journaal, gepresenteerd door Astrid Kersseboom. Met natuurlijk het laatste nieuws, achtergronden en de vooruitblik op de dag. Maandag t/m vrijdag van 06.00 tot 09.30 uur op NPO Radio 1.

In het weekend hoor je het NOS Radio 1 Journaal van 07.00 tot 08.30 uur, gepresenteerd door afwisselend Sander van Hoorn en Dieuwke Teertstra.

Ster advertentie
Ster advertentie