Buitenland
NOS

Zuid-Afrikaanse drankverkopers dreigen met rechtszaak vanwege alcoholverbod

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Zuid-Afrikaanse drankverkopers dreigen met rechtszaak vanwege alcoholverbod

In Zuid-Afrika dreigen drankverkopers met een stap naar de rechter. In de strenge lockdown-regels van het land is namelijk bepaald dat er tot het eind van deze maand geen alcohol mag worden verkocht. Een organisatie die de belangen van zo’n 20.000 kleine ondernemers behartigt, eist nu dat de president het verbod schrapt.

Zuid-Afrikaanse drankverkopers dreigen met rechtszaak

Volgens de organisatie die dreigt met de rechtszaak, zorgen de regels ervoor dat het beroep van hun leden niet langer vrijelijk kan worden uitgevoerd, terwijl dit grondwettelijk wel mogelijk moet blijven. Dat schrijven ze in een open brief van zaterdag.

In diezelfde brief vragen ze de president van het land om voor vandaag 12 uur het verbod op de verkoop van alcohol op te heffen, anders starten ze een rechtszaak.

In Zuid-Afrika gelden naast het verbod op de verkoop van alcohol ook andere strenge regels tijdens de lockdown. Zo mogen ook honden niet uitgelaten worden en is het verboden om buiten te joggen.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie