Buitenland
VPRO

Viral in Japan: zoon vervult laatste wens van zijn vader

foto: YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. Viral in Japan: zoon vervult laatste wens van zijn vader

Een man met een missie, zo wordt de Japanse Kei Ito ook wel genoemd. Hij zette een crowdfundingsactie op om een uniek pad door de wildernis in Japan nieuw leven in te blazen. Vervolgens liepen de donaties op tot in de miljoenen yen, vertelt correspondent Anoma van der Veere in Bureau Buitenland.

Buitenland Uitgelicht: Japan

Vulkaanuitbarsting

De missie van Kei Ito komt voort uit de ambities van zijn inmiddels overleden vader, die het pad door de bergen van Japan tientallen jaren heeft onderhouden. Na de Tweede Wereldoorlog had de man een hut gekocht in dat verlaten berggebied. Om die te bereiken, moest hij het pad begaanbaar houden. En daar konden vervolgens honderden andere mensen dagelijks gebruik van maken. Het is de man tot 2016 gelukt om de weg te onderhouden. Vandaar dat de route naar hem is vernoemd: Ito Shindo.

“Het onderhouden van een pad dat recht door de wildernis heengaat, ging niet makkelijk”, vertelt Van der Veere. Nadat het pad in verval is geraakt door een vulkaanuitbarsting, was het amper begaanbaar. Nu probeert zijn zoon in zijn eentje het pad te herstellen, ter ere van zijn vader.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Warmwaterbronnen

De crowdfundingsactie van Kei Ito om de route nieuw leven in te blazen kreeg zo veel aandacht op sociale media, dat er zo'n veertien miljoen yen werd gedoneerd. Omgerekend is dat bijna een ton in euro’s. Bovendien gaat het voor veel Japanners om een belangrijk gebied, waar velen zelf graag eens naartoe zouden willen.

“Het pad van tien kilometer verbindt allerlei warmwaterbronnen uit verschillende prefecturen in Japan. Ontspannen in natuurlijke warmwaterbronnen kun je hier wel een nationale sport noemen”, zegt de correspondent.

Meer weten? Lees hier het artikel in The Japan Times.

Bureau Buitenland

Bureau Buitenland: internationaal nieuws, reportages en geopolitiek. Met achtergronden en opmerkelijke verhalen uit het buitenland. Dagelijks te horen tussen 13:30 en 14:00 uur, of terug te luisteren als podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie