Buitenland
NOS

Braziliaans pannengekletter tegen virusbeleid Bolsonaro

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Braziliaans pannengekletter tegen virusbeleid Bolsonaro

Met een kakofonie van potten- en pannengekletter hebben Brazilianen voor de tweede avond op rij vanaf balkons geprotesteerd tegen het coronabeleid van hun president. Bolsonaro noemde het virus vorige week nog een fantasieverhaal.

Ook brak de conservatieve president zijn quarantaine af om zich te mengen in een pro-Bolsonaro-manifestatie. Hij schudde daar langdurig handen.

Gisteren was een vergelijkbaar protest. Maar dit was massaler, in ieder geval in de wijk van correspondent Marc Bessems.

De protesten zijn onder meer te horen in de steden Sao Paulo, Rio de Janeiro en Brasilia. De deelnemers roepen "fora Bolsanaro", weg met Bolsonaro.

In Brazilië werd gisteren vanwege het coronavirus de noodtoestand afgekondigd. Daardoor kan de regering van Bolsonaro meer geld uittrekken voor gezondheidszorg en de economische gevolgen opvangen.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws over het coronavirus, sport, entertainment of ontwikkelingen uit het buitenland; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie