Buitenland
NOS

India in volledige lockdown vanwege coronavirus

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. India in volledige lockdown vanwege coronavirus

Meerdere districten in India hadden al een lockdown aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus, maar premier Narendra Modi heeft besloten om deze landelijk te laten gelden. Dat betekent dat de 1,3 miljard inwoners van het land de komende drie weken binnen moeten blijven.

Het afgelopen weekeinde gold in 80 districten een lockdown tot het einde van maart, maar niet iedereen hield zich aan het uitgaansverbod. Honderden mensen zijn ervoor aangehouden: er was verwarring wat wel en niet mocht. Daarom is nu landelijk een volledige lockdown aangekondigd door premier Modi.

India in volledige lockdown

Levensmiddelenwinkels mogen nog wel openblijven om inwoners van essentiële middelen zoals voedsel te voorzien. De politie is nog niet op straat om te controleren of er voldoende afstand wordt gehouden. Volgens correspondent Aletta André houden veel mensen op straat zich nog niet aan de richtlijnen.

Voor werknemers die bijvoorbeeld langere afstanden moeten reizen, riep premier Modi bedrijven op om goed voor hun personeel te zorgen. Garanties zijn er echter niet. Op deelstaatniveau zijn er wel verschillende economische initiatieven voor armere inwoners, zoals gesubsidieerd voedsel.

Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1 app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie