Buitenland
NOS

Ook bosbrand bij stad Pescara in Midden-Italië: 'grote uitdaging voor de brandweer'

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Ook bosbrand bij stad Pescara in Midden-Italië: 'grote uitdaging voor de brandweer'

Ook bij de stad Pescara in Midden-Italië brak zondagavond een grote bosbrand uit. Daarbij zijn zeker vijf gewonden gevallen. Grote gebieden van het eiland Sicilië staan al dagen in brand. In het programma RadiOlympia vertelt Italiëcorrespondent Heleen D'Haens het laatste nieuws.

De brand brak uit in een centraal gelegen park van zo'n 53 hectare groot, in de stad zo'n 150 kilometer ten oosten van Rome, en verspreidde zich vervolgens snel verder. Meer dan 800 mensen zijn geëvacueerd, waaronder nonnen in een klooster en bewoners van een verzorgingshuis. Een school is afgebrand en meerdere auto's zijn in vlammen opgegaan.

Volgens Italiaanse media werden strandgangers geëvacueerd en sloegen sommige bezoekers van het strand op de vlucht. De temperatuur steeg afgelopen weekend in delen van Italië tot 45 graden en ook de komende dagen blijft het droog en warm. Daardoor is het moeilijk om de branden te blussen. "We moesten verschillende woningen en strandresorts ontruimen vanwege de rookontwikkeling", zei burgemeester Masci van Pescara tegen het Italiaanse persbureau Ansa. "We doen wat we kunnen om de schade te beperken."

800 keer uitgerukt in een week

In Italië rukte de brandweer afgelopen weekend meer dan 800 keer uit, vooral in het zuiden van het land. De Italiaanse brandweer meldt vooral veel branden op Sicilië (250) en in Apulië en Calabrië (130). Vanuit het hele land kwamen tientallen hulpverzoeken voor de inzet van blusvliegtuigen. Honderden brandweerlieden zijn ingezet om het vuur te bestrijden.

De regio Abruzzo, waarin Pescara ligt, heeft de regering in Rome gevraagd om hulp. Door de branden is ook het verkeer in sommige gebieden voor een deel stil komen te liggen. Ansa meldt dat treinen op de spoorlijn langs de Adriatische kust gisteren kampten met vertragingen tot meer dan 6,5 uur. Ook ontstonden lange files, doordat tolpoorten waren gesloten.

Bosbranden in Italië: 'Het hele natuurgebied is in de as gelegd.'

Ster advertentie
Ster advertentie