Buitenland

Vergeet de olympische wijken, ga naar Lapa!

foto: KRO-NCRVfoto: KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Vergeet de olympische wijken, ga naar Lapa!

[KRO-NCRV] Rio de Janeiro is voor de Olympische Spelen volledig op de schop gegaan. De wijken Lapa en Santa Teresa in het centrum van Rio bloeien helemaal op, maar na de Spelen zijn de olympische wijken zeker niet de plekken waar je als toerist moet zijn.

Klinische olympische gebieden

De Nederlander Marcel Bayer schreef meerdere reisgidsen over Brazilië en leidt ons rond door deze wijken. Voor een schrijver van reisgidsen zijn die wijken natuurlijk veel leuker dan de klinische olympische gebieden.En de fanzone die nu in het havengebied is neergelegd is nu misschien wat schreeuwerig, maar straks als de Spelen voorbij zijn is het ook daar prachtig.

Wielrennen

Voor het decor van olympische wegwedstrijd is toch gekozen voor de beroemde Copacabana ten faveure van de mooie opkomende plekken in Rio. Maar Copacabana is niet meer alleen maar het brede bountystrand, het is ook criminaliteit en massatoerisme. Vergane glorie misschien wel.

De Brazilianen zal het allemaal een zorg zijn. Ze zullen denken: het is leuk dat de koers een keertje over de boulevard komt, maar het moet ons niet storen in ons dagelijks strandplezier. En dat Greg van Avermaet gewonnen heeft. Dat weet 500 meter voor de meet helemaal niemand. Meedoen was best leuk, maar winnen? Dat horen we later wel een keer.

Kijk hier de reportage van Goedemorgen Brazilië

Goedemorgen Brazilië
Verslaggever Martijn Grimmius is tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro om verslag te doen. Elke ochtend vertelt hij op NPO Radio 1 de verhalen van de dag omtrent de Spelen. Daarnaast spreekt Martijn met Nederlanders die al jaren in de stad vertoeven.

Ster advertentie
Ster advertentie