Buitenland
NOS

Cameravrouw doodgeschoten door acteur Alec Baldwin

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Cameravrouw doodgeschoten door acteur Alec Baldwin

De Amerikaanse acteur Alec Baldwin heeft iemand doodgeschoten op een filmset. De sheriff van Santa Fe County in New Mexico heeft dat bekendgemaakt. Het slachtoffer was een cameravrouw. De regisseur van de film raakte gewond.

"Er is nog bar weinig bekend", zegt NOS-correspondent Marieke de Vries in het NOS Radio 1 Journaal. "Het is hier laat in de avond, dus ik denk dat er nog veel meer nieuws zich de komende uren zal ontwikkelen."

Acteur Alec Baldwin schiet cameravrouw dood

Het ongeluk gebeurde op de set van de film Rust. Dat is een western met de 68-jarige Baldwin als producent en een van de hoofdrolspelers.

Losse flodders

Bij de opnames werd een vuurwapen gebruikt en volgens de Amerikaanse entertainmentsite TMZ hadden daar losse flodders in moeten zitten. Onduidelijk is nog wat er precies misging. Cameraregisseur Halyna Hutchins (42) en regisseur Joel Souza (48) werden geraakt door Baldwin.

Beide slachtoffers werden naar het ziekenhuis gebracht. Hutchins bezweek daar aan haar verwondingen.

Er is niemand aangehouden voor het incident. Wel zijn de opnames voor de film voorlopig stilgelegd. Baldwin heeft nog niet gereageerd.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie