Binnenland

Buzz Aldrin, de man die nét niet de eerste man op de maan werd

NOS
foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Buzz Aldrin, de man die nét niet de eerste man op de maan werd

De eerste man op de maan kennen we allemaal: dat was Neil Armstong. Maar de man die als tweede persoon voet op de maan zette, is minder bekend. Astronaut Buzz Aldrin volgde 10 minuten na Armstong.

Deze week werd bekend dat Aldrin twee van zijn kinderen en zijn voormalige manager aanklaagt. De 88-jarige claimt dat het drietal geld van hem heeft gestolen en zijn goede naam te grabbel gooit. In NOS Met het Oog op Morgen vertelt Rob van den Berg, directeur van Space Expo, wat Buzz Aldrin allemaal heeft betekend voor de ruimtevaart.

Aldrin heeft zich de afgelopen tientallen jaren flink ingezet voor de ruimtevaart. Zo pleitte hij herhaaldelijk voor de kolonisatie van Mars en adviseerde hij onlangs president Trump nog over diens plannen voor een Space Force

Big Bang Theory

Eén ding heeft de astronaut altijd dwars gezeten: “Dat Aldrin niet de eerste man op de maan was, steekt hem”, zegt Van den Berg. Nadat hun missie terugkwam op aarde ging alle aandacht uit naar de schuwe Armstong. Aldrin geniet juist van aandacht en heeft dat ook altijd opgezocht.” De laatste jaren deed hij gastoptredens in tv-series als The Big Bang Theory en The Simpsons.

Nu staat er een rechtszaak gepland tegen zijn eigen kinderen. “Dit is zonder twijfel een dieptepunt in zijn leven”, aldus Van de Berg.

Ster advertentie
Ster advertentie