Meer dan 10.000 mensen steunen actie om Vondelflat-directeur te stoppen
- Nieuws
- Meer dan 10.000 mensen steunen actie om Vondelflat-directeur te stoppen
[AVROTROS] De actie van Radar Radio om Vondelflat-directeur Berend Lugies te stoppen met zijn rechtszaak tegen bejaarde bewoners wordt inmiddels door meer dan 10.000 mensen ondersteund. De bewoners van de Groningse flat willen het eten van de serviceflat niet eten omdat dit niet lekker is en willen het geen eten meer van de serviceflat afnemen. Radar is vervolgens op Facebook een actie gestart. Het bericht is al door meer dan 600.000 mensen bekeken en krijgt veel steun.
Vondelflat-directeur Lugies sleept hoogbejaarde bewoners voor de rechter
Naast de 10.000 boze emoji's die het bericht inmiddels heeft ontvangen hebben 2500 mensen de moeite genomen om hun ongenoegen verder uit te spreken. Zo ook Frank Schenkels die met zijn reactie van meer dan 600 mensen bijval krijgt en het wat Radar betreft goed verwoordt:
"Een directeur is een manager. Hij moet de kosten in het oog houden, het huis besturen, het personeelsbeleid voeren en aan de andere kant zijn 'klanten' tevreden houden. Uit kostenbesparing is hij in zee gegaan met een cateringbedrijf. Daarvoor hebben de klanten een afnamecontract getekend. Als blijkt dat, ondanks de contractuele verplichting, de klant niet tevreden is, dient de directeur in overleg te treden met de cateraar, om ervoor te zorgen dat de kwaliteit, het aanbod etc verbeterd wordt. Wellicht moet het contract aangepast worden. De bewoners kunnen zich beroepen op wanprestatie. Dat de directeur naar de rechter gaat is pure onkunde. De rechter zal aandringen op een minnelijke schikking. Al met al kan deze figuur het geld, wat een rechtsgang kost beter aanwenden aan verbetering van het voedselaanbod."
Liane den Haan van de ouderenbond ANBO uitte al eerder felle kritiek op de stichting achter de Vondelflat. In Radar Radio zei ze het een starre, rigide opstelling te vinden.
Politiek aan zet
De Tweede Kamer roept staatssecretaris Martin van Rijn op om naar Groningen te gaan om te bemiddelen. De politieke partijen zeggen dat ze geen goed woord over hebben voor de directie van de flat. Van Rijn zegt dat de betrokken partijen zelf om tafel moeten gaan. Lilian Marijnissen, Tweede Kamerlid voor de SP, was te horen in Radar Radio en vindt het gĂȘnant dat de staatssecretaris het verzoek tot bemiddeling heeft afgeschoven. Wethouder Ton Schroor van D66 van de gemeente Groningen gaat nu proberen op voorspraak van Van Rijn de partijen rond de tafel te krijgen.
Steun de actie
Het Facebookbericht wordt nog steeds volop gedeeld. Wil je dit ook doen, dan kun je hier de actie steunen.
Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.