Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke werkdag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

Wierd Duk en Tom Coronel in Perstribune
In De Perstribune zijn journalist Wierd Duk en autocoureur Tom Coronel te gast. Wierd Duk is voormalig correspondent in Rusland en Duitsland. Sinds begin september is hij 'reizend politiek commentator' voor het AD. Ook is hij vaak te zien als opiniemaker, bijvoorbeeld bij Pauw. Tom Coronel, te gast in het tweede uur van De Perstribune, is autocoureur.

Feyenoord, Ajax en Max Verstappen

In speelronde 8 van de eredivisie speelt vandaag Ajax tegen FC Utrecht (vanaf 12:30 uur), Willem II tegen Feyenoord (vanaf 14:30), Heracles tegen FC Twente (vanaf 14:30 uur) en Sparta tegen AZ (vanaf 16:45 uur). Naast het voetbal onder andere aandacht voor de Grand Prix van Maleisië met Max Verstappen en de strijd om de Supercup bij het volleybal. NOS Langs de Lijn doet er verslag van.

Inburgering nieuwkomers
Hoe gaat het met de tienduizenden vluchtelingen die een verblijfsvergunning kregen en nu moeten inburgeren? Het overgrote deel van de nieuwkomers dreigt in de bijstand terecht te komen en heeft moeite met het vinden van een baan. Waarom lijkt het niet te vlotten met het integratie beleid? Reporter Radio gaat vanaf 19:00 uur op onderzoek.

En verder...
Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

  • Deze week laaiden de zorgen over een mogelijk nieuwe bankencrisis weer op Het komt allemaal door de problemen bij de Deutsche Bank, een van de belangrijkste banken van de wereld. Die moet een miljardenhoge boete betalen in de Verenigde Staten vanwege het verstrekken van slechte leningen en het niet informeren van hun klanten daar.
De diagnose autisme wordt steeds vaker gesteld. Zo leven er in ons land naar schatting 160.000 mensen met een vorm van autisme. Neuropsycholoog Marcia Goddard schreef het zojuist verschenen boek: 'Anders Denken. De valkuilen en verborgen talenten van autisme'.
Ster advertentie
Ster advertentie