Binnenland

Deze vrouw is straks de baas in het WK-stadion

EONOS
foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Deze vrouw is straks de baas in het WK-stadion

Hoe dik is een doellijn, staan de palen wel recht en is het volkslied van Nigeria bekend? Het zijn vragen die Priscilla Janssens wel bekend zijn. Zij is komende zomer de baas in het WK-stadion in Rostov, Rusland.

Ze is de eerste vrouw die in het voetbalbolwerk zo'n positie heeft bemachtigd. Via Ajax, waar ze de buitenlandse jongens begeleidde, naar de UEFA om uiteindelijk te eindigen bij de FIFA. Het EK in 2004, de Olympische Spelen in Brazilië en nu dus het WK in Rusland. Ze is verantwoordelijk voor alles in en rondom het stadion tijdens de WK-wedstrijden in Rostov. In de stad staat onder meer Brazilië-Zwitserland op het programma.

"Uiteindelijk ben ik verantwoordelijk voor alles in het stadion. Dat zijn altijd verschillende uitdagingen", legt Janssens uit. Zoals het stadion van komende zomer, die in Rostov. "Het is een nieuw stadion, dat is mooi want je hebt nieuwe faciliteiten, maar het is een nadeel dat het nog niet beproefd is.'

Toch is Rostov geen plek die op veel vakantielijstjes terug te vinden is. "Geweldig toch. In Brazilië was ik in Manaus, wanneer kom je daar nou? Ik vind dat heel erg leuk en bijvoorbeeld in Manaus was het echt geweldig."

In de voetbalwereld zijn weinig posities ingevuld door vrouwen. Janssens is de eerste vrouw die de functie op een WK - voor mannen - bekleed. "Ik werk veel met mannen en als ze zien dat je je werk goed doet, dan vinden ze dat heel leuk."

Ster advertentie
Ster advertentie