Binnenland
NOS

Bekijk hier de reacties op NPO Radio 1 na de aanslag op Peter R. de Vries

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bekijk hier de reacties op NPO Radio 1 na de aanslag op Peter R. de Vries

Op de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam is Peter R. de Vries neergeschoten. De Vries was vanavond te gast in de studio van RTL Boulevard. Na zijn optreden daar is hij rond 19.30 uur op straat onder vuur genomen. Op NPO Radio 1 reageerden verschillende partijen.

In Den Haag was CDA-voorman Wopke Hoekstra de eerste die het woord nam in de Tweede Kamer. Politiek verslaggever Wilma Borgman deelde de eerste reacties vanuit de politiek op het nieuws.

Video niet beschikbaar

Strafrechtadvocaat Gerard Spong vond het moeilijk te geloven dat Peter R. de Vries was neergeschoten, vertelde hij. "Ik dacht, dit is fake news, maar het is de harde realiteit."

Video niet beschikbaar

Misdaadjournalist Jan Meeus (NRC) is een goede bekende van De Vries. "Wat ik wel weet, is dat hij in de periode dat hij begon in de rol als adviseur van de kroongetuige [Nabil B. in het Marengo-proces, red.] er gesproken is over beveiliging."

Video niet beschikbaar

Premier Rutte en minister Grapperhaus

Demissionair premier Rutte en minister van Veiligheid & Justitie Ferd Grapperhaus zijn geschokt. "Er is een buitengewoon journalist neergeschoten."

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie