Binnenland
KRO-NCRV

Dries Roelvink in tranen bij afscheid 1 op 1

foto: Pepijn van den Brinkfoto: Pepijn van den Brink
  1. Nieuwschevron right
  2. Dries Roelvink in tranen bij afscheid 1 op 1

Zanger Dries Roelvink heeft vrijdag in tranen afscheid genomen als columnist van het radioprogramma 1 op 1. In de uitzending werd hij verrast met audioboodschappen van een vijftal gasten van het programma, waarmee Roelvink in de 2,5 jaar dat hij bij het programma betrokken was een speciale band opbouwde.

Onder meer de woorden van sportpresentator Mart Smeets ontroerden de volkszanger. Smeets memoreerde in zijn audioboodschap aan zijn eigen samenwerking met wielercommentator Jean Nelissen, een duo waar Dries Roelvink fan van was. Smeets zei over de samenwerking tussen Roelvink en Sven Kockelmann: "Het was wél een goed duo."

Andere audiobooschappen waren er van SP'er Arjen Vliegenthart (op wie Roelvink ooit stemde bij de Amsterdamse gemeenteraadsverkiezingen), staatssecretaris Barbara Visser (die Roelvink eens had laten blozen in de uitzending van 1 op 1), SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij en voorzitter van VNO-NCW Hans de Boer.

Presentator Sven Kockelmann bedankte Roelvink uitvoerig voor zijn bijdragen in de ruim 700 uitzendingen van 1 op 1 in de afgelopen 2,5 jaar. Roelvink begon in januari 2018 bij het programma. Aanvankelijk was het de bedoeling een poule van vijf columnisten aan te stellen. Nadat Roelvink zijn eerste bijdrage had geleverd, besloten de programmamakers Roelvink een dagelijkse rubriek te geven.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie