Binnenland
EONOS

'Jesse' binnenkort te zien in de bioscoop

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Jesse' binnenkort te zien in de bioscoop

Documentairemaker Joey Boink is blij dat de auteursrechten van zijn documentaire ‘Jesse’ door omroep BNNVARA zijn terugverkocht aan filmproducent Doxy. Dat zei hij woensdagavond in Langs de Lijn En Omstreken. De documentaire zal waarschijnlijk binnenkort worden uitgebracht en in de bioscoop te zien zijn.

Boink, die tijdens het maken van zijn film bij GroenLinks op de loonlijst stond, heeft de afgelopen tijd af en toe contact gehad met Jesse Klaver. ''Hij vindt het vervelend dat er zo veel commotie over is ontstaan, maar hij vindt het meer vervelend voor mij dan voor zichzelf."

GroenLinks heeft volgens Boink geen bijdrage geleverd om de documentaire terug te kopen.

Recensie

Boink reageerde ook op de recensie van de documentaire die vandaag in NRC Handelsblad stond. ''Ik weet niet welke versie van de documentaire de redacteur van NRC heeft bekeken. Die is via een lekkage bij die persoon terecht gekomen en ik kan daar niet echt over oordelen. Het is in ieder geval niet de versie geweest die definitief was, maar hij heeft er wel over geschreven. Dat was voor mij weer een verbazing in de reeks verbazingen van de afgelopen tijd'', aldus Boink.

Joey Boink

Ster advertentie
Ster advertentie