Binnenland
EONOS

Vier gouden tips om je hond goed op de foto te zetten

foto: Monica van der Madenfoto: Monica van der Maden
  1. Nieuwschevron right
  2. Vier gouden tips om je hond goed op de foto te zetten

Monica van der Maden is door de Britse organisatie The Kennel Club uitgeroepen tot beste hondenfotograaf van 2018. De publicatie van de winnaar is jaarlijks een groot evenement in Engeland en krijgt ook in andere landen veel aandacht. In Langs de Lijn En Omstreken vertelt Van der Maden hoe ze de prijs met een bijzondere foto van een Deense Dog in de wacht sleepte.

Uit tienduizend inzendingen werd de foto van Monica van der Maden als beste verkozen. “Toen ik het hoorde viel ik letterlijk van mijn stoel”, vertelt Van der Maden. “Het is de grootste fotowedstrijd voor hondenfotografen en de waardering is internationaal ook heel groot.” Sinds de bekendmaking heeft de fotografe dan ook al veel mediaverzoeken gehad. “Ik ben gebeld vanuit Australië, Polen, Amerika, Duitsland en Portugal.”

Monica van der Maden over haar nieuwe titel: 'beste hondenfotograaf ter wereld'

Op de winnende foto staat de Deense Dog Noa afgebeeld. “Het was echt een gelukstreffer en ik had hem eigenlijk binnen twee minuten gemaakt. De foto is genomen in een vrij donker bos en het licht viel perfect”, vertelt Van der Maden. Op het juryrapport moet de fotografe nog wel even wachten. 5 oktober vliegt ze naar Londen om haar award in ontvangst te nemen. “En dan hoor ik waarom de jury mijn foto nu echt zo bijzonder vindt.”

Voor hondeneigenaren die een mooie foto van hun eigen hond willen maken, heeft Van der Maden nog een paar gouden tips:

1. Zorg er altijd voor dat je de foto op ooghoogte van de hond maakt.

2. Maak de foto in een rustige omgeving zonder al te veel prikkels. Kies je locatie dus zorgvuldig. Daarmee voorkom je dat de hond snel wordt afgeleid.

3. Voor de mooiste foto’s moet je vroeg op. Het licht is in de ochtend nog ‘zacht’ en dat geeft vaak het beste effect.

4. Ga nooit in de volle zon staan fotograferen. Dan zal de hond met zijn ogen gaan knijpen en dat ziet er niet mooi uit.

Ster advertentie
Ster advertentie