Binnenland
AVROTROS

Voorzitter MBO Raad Adnan Tekin wil duurzamer alternatief voor STAP-budget

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Voorzitter MBO Raad Adnan Tekin wil duurzamer alternatief voor STAP-budget

Adnan Tekin, voorzitter van de MBO Raad, vindt dat er een duurzamer alternatief moet komen voor het STAP-budget. Dat zegt hij in MISCHA!. "De minister heeft aanvragen voor het budget al eens stopgezet en gezegd: er zijn te veel opleidingen en cursussen die te weinig toegevoegde waarde hebben. Misschien wel voor individuen, maar niet voor de samenleving en de arbeidsmarkt."

#217 - Adnan Tekin - MISCHA!

STAP staat voor Stimulering van de ArbeidsmarktPositie. Met het STAP-budget kunnen mensen een vergoeding krijgen voor een scholing, om hun positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Aanvragen waren tijdelijk stopgezet maar kunnen nu weer worden ingediend. Volgens Tekin wordt er weliswaar strenger gekeken voor een aanvraag wordt goedgekeurd, toch vindt hij het nog niet ver genoeg gaan.

Alternatief voor STAP-budget

Tekin lobbyt bij het ministerie dan ook voor een alternatief van dat budget. "Wij noemen dat individuele leerrechten, je krijgt dan een bedrag om jezelf om te laten scholen. Als je lager bent opgeleid is dat bedrag hoger, en als je kiest voor een sector met tekorten, krijg je ook een premie." Tekin vindt ook dat de procedure sneller zou moeten.

#217 - Adnan Tekin - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie