Naar homepage
Binnenland

Explosies in Heeswijk-Dinther en Aalsmeer bij Poolse supermarkten
NOS

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Explosies in Heeswijk-Dinther en Aalsmeer bij Poolse supermarkten

Twee Poolse supermarkten zijn afgelopen nacht zwaar beschadigd geraakt door een explosie. Het gaat om vestigingen van de keten Biedronka in Aalsmeer en Heeswijk-Dinther.

De explosie in Aalsmeer was rond 03.00 uur. Er ontstond een grote brand, waarna het pand volledig uitbrandde. Het bovengelegen appartement is onbewoonbaar geworden. Ook een auto ging in vlammen op. Niemand raakte gewond.

Een uur later was er een explosie in Heeswijk-Dinther. Daarbij raakte de gevel van de winkel zwaar beschadigd. Ook daar zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen. De politie van Oost-Brabant laat weten nog bezig te zijn met het onderzoek in het NOS Radio 1 Journaal.

Twintig bewoners van het bovengelegen appartementencomplex zijn geëvacueerd en opgevangen in de brandweerkazerne. Voorlopig kunnen zij niet terugkeren naar hun huis, omdat eerst wordt bekeken of de constructie van het complex nog goed is.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie