Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke werkdag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

Champions League
PSV treedt vanavond in de Allianz Arena in München aan tegen Bayern, dat Arjen Robben weer in de selectie heeft na zijn blessure. De wedstrijd begint om 20.45 uur en is live te volgen in Langs de Lijn En Omstreken. Commentatoren ter plaatse zijn Jeroen Grueter en Jeroen Elshoff. In Langs de Lijn En Omstreken kijken we natuurlijk ook vooruit naar de Europa League-wedstrijden van morgen.

Clinton/Trump
Het duurt nog ruim een halve dag, maar komende nacht (Nederlandse tijd) staan Hillary Clinton en Donald Trump tegenover elkaar voor het derde en laatste debat voor de Amerikaanse verkiezingen. Het debat is te volgen vanaf 02.00 uur in Topradio, met onder meer Amerika-kenners Chris Kijne, Victor Vlam en Bertine Moenaff.

Lees ook:

Mars
De lander van de Europese ruimtesonde Exomars moet vandaag neerkomen op Mars, na een reis die begon in maart. Europese ruimtevaartorganisatie ESA wil met de missie op zoek naar sporen van leven op de rode planeet. In het NOS Radio 1 Journaal een vooruitblik op de landing en ook in Nieuws en Co aandacht voor het spektakel, met een verslaggever vanuit het Duitse Darmstadt waar de ESA is gevestigd.

In dit filmpje wordt uitgelegd hoe het vandaag moet gaan:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

En verder...

  • Rejo Zenger van Bits of Freedom, een organisatie die opkomt voor privacy, vertelt in De Ochtend over het gebruik van bodycams
  • Jaap de Hoop Scheffer vertelt in De Nieuws BV over de oorlog in Oekraïne en de angst voor een nieuwe Koude Oorlog tussen Rusland en de Verenigde Staten.

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

Schrijfster Yvonne Kroonenberg kwam in 1968 op het hoogtepunt van de flowerpower-beweging als uitwisselingsstudent in de Amerikaanse Biblebelt terecht. Bijna vijftig jaar later keerde ze terug en kwam erachter dat al haar hippievrienden diepgelovig zijn geworden. Als atheïst ging ze op zoek naar het waarom. Ze schreef er een boek over en vertelde er gisteravond over in Langs de Lijn En Omstreken.

Al vier jaar worden Karin Rixt Smalbil en Nanko Kiel gestalkt, ondanks dat hun stalker al is opgenomen in een psychiatrische inrichting. Hulpverleners en politie zeggen niks te kunnen doen. In De Nieuws BV vertelden Kiel en Rixt Smalbil hun verhaal.

Ster advertentie
Ster advertentie