Binnenland

'Een trainer zo snel ontslaan is zinloos'

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Een trainer zo snel ontslaan is zinloos'

[NOS] Frank de Boer is al na 77 dagen ontslagen als trainer bij Crystal Palace. Een record in de Premier League. Maar wel eentje van weinig nut, zegt televisieproducent Bernard Krikke.

Krikke, die allerlei voetbalstatistieken bijhoudt, baseert zich op twee onderzoekers van de universiteit van Tilburg. "Op de korte termijn lijkt het iets beter te gaan met een club," zegt hij in NOS Met het Oog op Morgen. "Maar als je kijkt naar de lange termijn, zes tot twintig wedstrijden, dan is het verschil nihil. Behalve dat de club wel een aanzienlijke afkoopsom moet betalen."

Bijval

De Boer heeft vanuit de voetbalwereld veel bijval gekregen na zijn ontslag. Zo bekritiseerde Phil Neville, voormalig Engels international en ex-speler van Manchester United, het beleid van Crystal Palace in een tweet. "Een manager aanstellen die staat voor een bepaald type voetbal en hem vervolgens na vier wedstrijden ontslaan. Omdat zijn speelstijl niet bij de club past. Dat klopt niet!"

Ook bij zijn vorige werkgever, Internazionale, werd De Boer al vlot op een zijspoor gezet. Daar duurde zijn dienstverband vorig jaar 85 dagen. Bij Ajax werkte hij zes jaar en veroverde hij tussen 2010 en 2016 vier landstitels.

Ster advertentie
Ster advertentie