Binnenland
NOS

Seniorenorganisatie: keiharde boodschap voor ouderen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Seniorenorganisatie: keiharde boodschap voor ouderen

Verzorgingstehuizen blijven voorlopig dicht voor bezoek van buitenaf, zo heeft premier Rutte bekendgemaakt. "Dat is een harde boodschap voor ouderen", zegt Manon Vanderkaa, directeur van seniorenorganisatie KBO-PCOB in het NOS Radio 1 Journaal.

Senioren bezorgd over verlenging bezoekersverbod verpleeghuizen

Tot zeker 20 mei blijven de verpleeghuizen gesloten voor bezoekers. "Het sociaal isolement waar verpleeghuisbewoners nu mee te maken hebben, is bijna onmenselijk te noemen. Daarom blijft KBO-PCOB erop aandringen dat er één vaste mantelzorger op bezoek mag en wel zo snel mogelijk."

Ook zou het invoeren van kleinschalige pilots, wat in een advies van het Outbreak Management Team staat, kunnen helpen. Vanderkaa: "Op deze pilots kan later landelijk beleid voor versoepeling van de bezoekersregeling gebaseerd worden. We hopen dat de pilots snel ingevoerd worden en dat zij resultaat opleveren, zodat ouderen niet langer alleen hoeven te zijn."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie