Binnenland
AVROTROS

Gynaecoloog Erasmus MC: 'Geef zwangeren voorrang op boosterprik'

  1. Nieuwschevron right
  2. Gynaecoloog Erasmus MC: 'Geef zwangeren voorrang op boosterprik'

'Geef zwangeren eerder een boosterprik', die oproep doet gynaecoloog van het Erasmus MC Hans Duvekot in Blok&Toine. Duvekot geeft advies aan het RIVM over zwangeren en het coronavirus.

Zwanger op de ic

Op dit moment liggen er in Nederland zo'n vijf zwangere vrouwen op de ic met corona. "Zij zijn allemaal niet gevaccineerd", zegt Duvekot.

Hij zag, sinds het begin van de pandemie, 32 zwangeren opgenomen worden in zijn ziekenhuis. "Nu liggen er twee bij mij in het ziekenhuis, drie zijn net van de beademing af."

Hoogrisico

De kans dat je als gevaccineerde zwangere terecht komt op de ic is vele malen kleiner. Maar omdat we weten dat antistoffen na zes maanden sterk verminderen, is het volgens Duvekot nodig haast te maken met de boosterprik bij juist deze groep.

"Ik denk dat zwangeren als hoogrisicogroep moeten beschouwen en dat die extra vaccinatie naar voren gehaald moet worden. Dat zullen wij als Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie ook adviseren aan het RIVM."

Blok&Toine

Mischa Blok en Toine van Peperstraten zoomen in op wat het nieuws voor jou betekent en zijn daarbij ook geïnteresseerd in jouw ervaringen. Maandag tot en met donderdag van 14.00 tot 16.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie