Binnenland
AVROTROS

Sylvana Simons: 'BIJ1 is absoluut inclusief, maar ik ben erg intolerant tegenover intolerante mensen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Sylvana Simons: 'BIJ1 is absoluut inclusief, maar ik ben erg intolerant tegenover intolerante mensen'

"Wij denken dat het geluid van BIJ1 nodig is", zegt Sylvana Simons in Stax&Toine. En dus gaat ze opnieuw op voor een Tweede Kamerzetel. Al is het alleen maar om de bullies niet te laten winnen. "Ik zou het jammer vinden als ik mij laat leiden omdat ik gepest word", zegt ze in Stax&Toine.

Sylvana Simons in Stax&Toine

Video niet beschikbaar

Normaliseren

Toch is gisteren de strijd met Baudet geopend. Simons: “Ik vind het jammer dat de journalisten die gisteren aanwezig waren dit eruit gepikt hebben. Het is onze bedoeling om mensen te verenigen die zich willen verzetten tegen het normaliseren van racisme en fascisme.”
Ex-FVD’er Sonny Spek wilde graag bij de BIJ1-bijeenkomst zijn, maar werd bij de deur niet toegelaten. Simons zegt begrepen te hebben dat hij online zei vervelend te willen doen. “Ik heb een verantwoordelijkheid richting de mensen die dan bij ons te gast zijn. Die hebben in de samenleving al vaak te maken met subtiele en minder subtiele vormen van geweld. Dus ik vind het goed dat onze veiligheidsmensen hebben gezegd dat de mensen op het feest belangrijker zijn dan iemand die herrie wil schoppen.”

Feestje

"Ik zeg altijd: als ik thuis een feestje geef, dan bepaal ik zelf van wie ik het gezellig vind dat ‘ie binnenkomt. Dan heb ik bij voorkeur mensen die met mij samen dat feestje komen vieren, en niet mensen die gaan opscheppen over een relletje", gaat Simons verder. "BIJ1 is absoluut inclusief, maar ik ben erg intolerant tegenover intolerante mensen. En mensen die een partij aanhangen die schaamteloos spreken over een boreaal ideaal, ik weet niet of mij geroepen voel om die mensen te entertainen."

Stax&Toine

Het middagmagazine Stax&Toine hoor je van maandag tot en met donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur. Dionne Stax en Toine van Peperstraten nemen de luisteraar op een ontspannen eigenzinnige manier mee door het nieuws van de dag en spreken met gasten die iets bijzonders gaan doen. Muziek en lifestyle spelen een belangrijke rol in het programma.

Ster advertentie
Ster advertentie