Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Het Geluid van 2016 en het jaar van Erik Scherder

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Het Geluid van 2016 en het jaar van Erik Scherder

Op NPO Radio 1 blikken we vandaag weer terug op de belangrijkste nieuws- en sportgebeurtenissen van afgelopen jaar. In Het Geluid van 2016 vertelt wijkagent Dwight over etnisch profileren, vertellen Ozcan Akyol en Gulsah Ercetin over de coup in Turkije en bespreken Elis Ligtlee en Kim Polling de Olympische Spelen in Rio. In de avond bespreekt professor Erik Scherder zijn jaar met onder meer Joop van den Ende en Johan Wakkie.

In Het Geluid van 2016 is ook het persoonlijke verhaal te horen van twee jongens die de aanslag in Nice overleefden, is er aandacht voor het overlijden van Johan Cruijf en worden de Olympische Spelen in Rio besproken met Erben Wennemars, Elis Ligtlee en Kim Polling. Daarnaast doet onder meer Lucia Rijker een ode aan Muhhamad Ali en brengt Nico Dijkshoorn een ode aan Toots Thielemans.

Rond 11.45 uur is het weer tijd voor de Nationale Nieuwsquiz en rond 15.45 uur is het tijd voor de blooperquiz met Mischa Blok. Het Geluid van 2016 wordt in de ochtend weer gepresenteerd door Carl-Johan de Zwart en Ronald Giphart en in de middag door Art Rooijakkers en Pieter Derks. Het Geluid van 2016 is van 09.30 uur tot 16.00 uur te horen op NPO Radio 1.

Lees ook:

Verder vandaag...

De avond op NPO Radio 1 is voor professor Erik Scherder. Hij blikt met zijn gasten terug op 2016. De neurowetenschapper wil positief het jaar uit en zal inzoomen op onder meer het ouderenbeleid in Nederland en de kracht van de muziek. Scherder ontvangt onder andere Joop van den Ende, Johan Wakkie en cardioloog Leonard Hofstra.

Het jaar van Erik Scherder begint om 20.00 uur en duurt tot 23.00 uur.

Daarnaast op NPO Radio 1 aandacht voor de Turken in Nederland. Turkije was het afgelopen jaar het toneel van een mislukte coup en massa-arrestaties. Het land was het toneel van aanslagen en had bemoeienis met de burgeroorlog in Syriƫ. Welke gevolgen heeft dat voor de Turken in Nederland? Presentator Lucella Carasso spreekt vanaf 23.00 uur in NOS Met het Oog op Morgen met Schrijver Murat Isik, politicus Ilhan Tekir (die door GroenLinks uit de partij werd gezet omdat hij stemde op de AK partij) en journaliste en documentaire-maakster Fidan Ekiz.

Ster advertentie
Ster advertentie