Binnenland

Ov-bedrijven worstelen met anti-coronamaatregelen

NOS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ov-bedrijven worstelen met anti-coronamaatregelen

Ov-bedrijven denken samen na over een oplossing voor de beperkte ruimte in bussen en treinen. Door de anderhalvemetermaatregel kan maar een beperkt aantal reizigers vervoerd worden.

Mogelijk komt er een reserveringsapp voor het openbaar vervoer, schrijft NRC. Door het coronavirus is er veel minder ruimte in bussen en treinen, en als er meer reizigers komen, moet die ruimte goed worden verdeeld. Met een app zou dat kunnen.

Een werkgroep van het ministerie van Infrastructuur, ov-bedrijven en reizigersorganisaties denkt volgens NRC na hoe zo'n reserveringsapp zou moeten werken. Het ligt voor de hand dat bepaalde groepen daarin voorrang krijgen, zoals mensen met cruciale beroepen.

Ook wordt gedacht aan speciale reisuren voor kwetsbare groepen en een verbod op reizen die niet noodzakelijk zijn.

Anderhalve meter

Verwacht wordt dat het aantal reizigers door de heropening van de basisscholen nog niet veel zal toenemen, maar wel bij nieuwe versoepelingen. Met de richtlijn van anderhalve meter afstand kan de bezetting in het ov hooguit een kwart zijn van het niveau van voor de coronacrisis.

Afgelopen maandag zei Pedro Peters van OV-NL, de branchevereniging van ov-bedrijven, ook al dat er duidelijke regels moeten komen om te bepalen wie er wel en niet met het ov mogen.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie