Binnenland

'Real wil revanche op Liverpool en crisis afwenden'

EONOS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Real wil revanche op Liverpool en crisis afwenden'

Voor Real Madrid is het de derde finale op rij, terwijl Liverpool al jaren geen grote prijs heeft gewonnen. Toch dreigt juist bij de Koninklijke een crisis bij een nederlaag in de Champions League-finale.

"Het gaat in Liverpool al de hele week nergens anders meer over", meldt correspondent Tim de Wit vanuit Engeland. "Het is voor die club de belangrijkste wedstrijd in jaren. En dat is te merken. Duizenden fans zijn naar Kiev afgereisd."

In de finale treft Liverpool een club die zeker de laatste jaren stukken bekender is met het spelen van Champions League-finales. Het wordt de vierde keer in vijf jaar voor Real Madrid.

"Voor veel Madrilenen wordt het inderdaad bijna gewoontjes", zegt correspondent Edwin Winkels vanuit Spanje. "Maar voor dat gevoel willen de spelers juist waken. Sergio Ramos heeft gezegd dat hij doet alsof het zijn eerste finale is."

"Bovendien grijpen de Spanjaarden ook terug op het verleden. De laatste keer dat De Koninklijke de eindstrijd verloor was in 1981. Maar dat was mooi wel tegen Liverpool. Dus hoewel dat al lang geleden is, voelt het toch als een kans op revanche."

Volgens De Wit zijn veel Liverpudlians de ontmoeting met Real Madrid als de kans op een mooi toetje op een toch al keurig verlopen seizoen. Voor Real dreigt het seizoen ondanks het bereiken van de finale juist op een fiasco uit te lopen.

"Als de Champions League niet gewonnen wordt, dan is het crisis in Madrid", zegt Winkels. "Want dan is het een seizoen zonder prijzen. En dat is een mislukt seizoen. De druk is dus enorm voor trainer Zinedine Zidane."

Ster advertentie
Ster advertentie