Binnenland
WNL

'Bazen hebben de neiging om grensoverschrijdend gedrag te laten rusten'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Bazen hebben de neiging om grensoverschrijdend gedrag te laten rusten'

De BOOS-aflevering over het seksueel grensoverschrijdende gedrag bij The Voice of Holland houdt de gemoederen bezig. Niet alleen in de showbizz- en entertainmentwereld breekt een beerput open, ook andere sectoren herkennen het gedrag.

Mart de Kruif, oud-commandant landstrijdkrachten, vertelt in WNL's In de Kantine op NPO Radio 1 dat ook hij in zijn oude rol vaak dossiers op zijn bureau kreeg waarin grensoverschrijdend gedrag stond beschreven. "Je hebt als baas heel erg de nijging om bij grensoverschrijdend gedrag het te laten rusten. Het is niet eenvoudig want je moet een aantal stenen boven water halen die je als baas-zijnde niet boven water wilt halen.'' De Kruif vervolgt: "Er is dan heel erg de neiging om te zeggen 'moeten we daar nou zo moeilijk over doen? Kunnen we het niet op een andere wijze afronden?'. Ik heb zelf nooit mensen ontslagen maar mensen wel op hun gedrag aangesproken. Je ligt er als leidinggevende ook echt wakker van."

John de Mol

Ook de rol van John de Mol en zijn reactie in de BOOS-aflevering wordt kritisch bekeken door de samenleving. Veel mensen vonden zijn reactie 'onbegrijpelijk'. De Mol leek het probleem bij 'de vrouwen' te leggen. Later kwam de mediamagnaat met een statement naar buiten dat hij zijn uitspraken in de documentaire nooit zo bedoeld had. Danser en stamgast van de Kantine, Euvgenia Parakhina, vindt de discussie over de rol van De Mol 'heel zwart wit'. "Er is veel meer nuance. John wil het probleem direct oplossen."

Ster advertentie
Ster advertentie