Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke werkdag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

Geschiedenis
Nelleke Noordervliet en Wim Berkelaar vertellen in Langs de Lijn En Omstreken over de Grote Geschiedenisshow, die volgende maand in Nederlandse theaters te zien is.

Lees meer in dit artikel: Geschiedenis mag weer leuk en leerzaam zijn

Bijbanen
In De Nieuws BV schuiven Paul Tang en Gerd Leers aan over bijbanen van politici. Woensdag werd bekend dat Neelie Kroes gedurende haar termijn als eurocommissaris in strijd met Brusselse regels bestuurder was van een vennootschap op de Bahama’s.

Nog meer politiek
Politiek commentator Kees Boonman laat in Radio EenVandaag zijn licht schijnen over de stand van zaken aan het Binnenhof, met natuurlijk vooral aandacht voor de algemene politieke beschouwingen. Ook PvdA-Kamerlid Jacques Monasch is te gast.

En verder...

  • 'Wat de Fok Ouwe?' is de titel van de biografie van DJ Dano, die eigenlijk Daniël Leeflang heet. Hij komt erover vertellen in De Nieuws BV.
  • Edwin Cornelissen doet in Langs de Lijn En Omstreken verslag van de ploegentijdrit in de Eneco Tour en in dat programma wordt ook vooruitgekeken naar de eredivisiewedstrijden van komend weekend.

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor de hele programmering in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

"Nederland wil minder EU, dus dan moet de Europese vlag ook weg," vindt SGP-Kamerlid Roelof Bisschop bij Dit is de Dag. "Deze vlag is het symbool van een EU met teveel ambities."

Luister naar het gesprek:

Binnenkort gaan robots daadwerkelijk het zware en vuile werk voor ons opknappen. Niet alleen in fabrieken, maar ook op straat en in ons huishouden. Dat is de ambitie van Martijn Wisse, die vandaag zijn oratie uitspreekt op de TU Delft. Gisteren vertelde hij in Nieuws en Co over hoe mens en robot elkaar beter kunnen begrijpen.

Ster advertentie
Ster advertentie