Binnenland

'Japanners zijn bang voor Noord-Korea'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Japanners zijn bang voor Noord-Korea'

[NOS] Noord-Korea heeft opnieuw een middellangeafstandsraket gelanceerd. Het projectiel werd afgevuurd vanaf de internationale luchthaven van de hoofdstad Pyongyang en vloog over Japan, meldt een woordvoerder van het Zuid-Koreaanse leger.

Volgens de Japanse regering kwam de raket 2000 kilometer ten oosten van het noordereiland Hokkaido in de Grote Oceaan terecht. Er is geen sprake van schade. In Japan ging het luchtalarm af om inwoners te waarschuwen. Het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie zegt dat de raket een afstand van 3700 kilometer heeft afgelegd en een hoogte van 770 kilometer heeft bereikt.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Tillerson heeft de lancering scherp veroordeeld. Hij zegt dat China en Rusland nu hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Die twee landen hebben tot nu toe geweigerd om hard op te treden tegen hun bondgenoot en handelspartner.

De Japanners zijn bang, vertelt correspondent Kjeld Duits in het NOS Radio 1 Journaal. "Uit opinie-onderzoek bleek dat 50% van de Japanners vreest voor de Noord-Koreaanse agressie", aldus Duits.

Noord-Korea lanceert opnieuw raket

Ster advertentie
Ster advertentie