Binnenland

Van der Laan in besloten bijeenkomst herdacht

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Van der Laan in besloten bijeenkomst herdacht

[NOS] De uitvaartbijeenkomst voor burgemeester Eberhard van der Laan in het Concertgebouw in Amsterdam is voorbij. Bij het besloten afscheid waren ongeveer duizend familieleden, vrienden, collega's, politici en andere relaties. Onder hen ook premier Rutte en historicus Geert Mak, die hun herinneringen aan Van der Laan deelden.

Er was muziek van Wende Snijders, Acda en De Munnik, Trio Bier en leden van het Koninklijk Concertgebouworkest. De familie noemde de bijeenkomst na afloop "indrukwekkend en persoonlijk".

De kist werd het Concertgebouw binnengedragen door vrienden van Van der Laan. Op dat moment werden in heel Amsterdam de klokken geluid.

Het openbaar vervoer in Amsterdam stond om 13.00 uur een minuut stil, op initiatief van het GVB. Andere vervoerders sloten zich daarbij aan. In het hele land hangen de vlaggen vandaag halfstok op openbare gebouwen.

Van der Laan, die op 5 oktober overleed, wordt nu in bijzijn van zijn familie begraven.

De condoleances die via het condoleanceregister zijn verzameld, worden na de begrafenis overhandigd aan de familie.

De afgelopen dagen was er voor belangstellenden gelegenheid om langs de kist te lopen en de burgemeester een laatste groet te brengen. Veel mensen maakten van die mogelijkheid gebruik. Ook werden op verschillende plaatsen in de stad, waaronder de ambtswoning, bloemen gelegd.

Ster advertentie
Ster advertentie