Binnenland
AVROTROS

In de herfstvakantie er even lekker tussenuit? Zo zit het met testen en regels

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. In de herfstvakantie er even lekker tussenuit? Zo zit het met testen en regels

Ben je niet gevaccineerd en wil je met de herfstvakantie weg, dan moet je gaan betalen voor je coronatest. En dan zijn ook nog eens de regels per land verschillend. Met Josje Majoor van de ANWB bespreken we de tips en tricks.

Video niet beschikbaar

Testen, testen, testen...

Het gaat volgens Majoor voornamelijk over de groep die niet volledig is gevaccineerd is. "Als deze groep op vakantie wil, moeten ze zich blijven testen", legt manager van het kenniscentrum ANWB uit. "Ten eerste moeten ze zich laten testen om een land binnen te komen, maar ook als je in het buitenland de horeca wil bezoeken." En aangezien zo'n test maximaal 72 uur geldig is, moet je rekening houden met een flink aantal tests.

Volgens Majoor is het beleid in andere landen over het algemeen strenger dan het beleid in Nederland. "Neem daarom genoeg mondmaskers mee," geeft Majoor als tip mee, "In Oostenrijk heb je bijvoorbeeld een medisch mondmasker nodig. Niet alleen in het openbaar vervoer, maar ook in winkels.

Reiswijzer

Daarom is het altijd een goed idee om de site van de ANWB te blijven checken. "Vorige zomer wisten veel mensen de reiswijzer al te vinden gelukkig. Maar ook voor de herfst- en kerstvakantie: kijk wat ervoor nodig is in het land waar je naartoe wilt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan."

Na 1 oktober op vakantie? Ga voorbereid op pad!

Blok&Toine

Mischa Blok en Toine van Peperstraten zoomen in op wat het nieuws voor jou betekent en zijn daarbij ook geïnteresseerd in jouw ervaringen. Maandag tot en met donderdag van 14.00 tot 16.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie