Binnenland
NOS

Rutte bij afscheid Edwin Evers: 'Soms lompe humor, altijd supergezellig'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Rutte bij afscheid Edwin Evers: 'Soms lompe humor, altijd supergezellig'

Op de laatste dag van Edwin Evers bij Radio 538 is premier Rutte langsgekomen in de studio. "Mensen haten de files, maar er is een groot voordeel en dat is dat je wat langer naar 538 kunt luisteren. Ik denk dat heel Nederland daarvan genoten heeft", zei hij over de radio-dj en zijn team.

Evers stopt vandaag na ruim twintig jaar met zijn ochtendshow. Rutte benadrukte de humor in het programma: "Die was soms lomp, maar het was wel altijd supergezellig en respectvol."

Met het biervaasje refereerde Rutte aan de paginagrote advertentie die hij maandag in het AD plaatste.

Jaap Schep van Radiofreak.nl blikt in het NOS Radio 1 Journaal terug op de uitzendingen van Evers. "Hij is een soort allemansvriend."

Evers zegt tegen verslaggever Ardy Stemerding dat hij uitkeek naar vandaag, maar er tegelijk ook een beetje tegenop ziet. "De show liep van mijn 26ste tot mijn 46ste. Er gebeuren in die periode nogal wat bepalende dingen in je leven en de show is daar altijd een onderdeel van geweest."

Vroeg opstaan

Het vroege opstaan gaat hij het minst missen, al denkt hij dat hij wel even zal moeten wennen aan het gat in zijn ochtend. "Normaal gesproken hebben we in deze periode vakantie. Op 7 januari zal ik wel denken: hé, ik deed normaal rond deze tijd iets. Dat zal wel even anders zijn."

Iets na 06.00 uur trapte Evers zijn show af met de volgende woorden: "Ja! Het begin van het einde. Goedemorgen, het is vijf minuten over zes. Je bent hartelijk welkom tot 18.00 uur. Mijn god." Daarna startte het toepasselijke nummer This is the last time van Keane.

Na een kort inleidend praatje over de verwachtingen van de dag werd Evers verrast door veel collega's die applaudisserend en joelend de studio binnenkwamen. Evers gekscherend: "Wie zijn dit allemaal?" Als het applaus aanhoudt: "Nou jongens, hou dit maar vol tot zes uur."

Ster advertentie
Ster advertentie