Binnenland
BNNVARA

'Nederlands voetbal leuker om naar te kijken'

foto: NPO RADIO 1foto: NPO RADIO 1
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Nederlands voetbal leuker om naar te kijken'

De mannen van Bureau Sport, deze week in de samenstelling Evenblij en Tuitert, kijken met grote belangstelling naar het aankomende sportweekend. Het WK Wielrennen, Kiki Bertens en ook de topper PSV-Ajax maakt enthousiasme los bij de heren.

We winnen alles

Om te beginnen bij het WK Wielrennen, waar zondagmiddag de ploegentijdrit op het programma staat. "We zijn goed, we winnen alles", klinkt Tuitert zelfverzekerd. Hij vervolgt: "Ik kijk uit naar de tijdritten (...) dat vind ik als schaatser het mooiste om te zien, want het is strijd tegen de tijd en dat is ook de strijd tegen jezelf." Daar voegt Frank aan toe: "En Tom (Dumoulin red.) is daar verdomd goed in over het algemeen." Aan vertrouwen over een goede afloop van het aanstaande WK dus geen gebrek.

Kiki Bertens is 'waanzinnig goed'

Vol vertrouwen en trots vervolgen de heren hun lofzang over de Nederlandse sport door Kiki Bertens aan te halen. Zij staat dit weekend in de halve finale van het WTA toernooi in Seoul. "Die presteert op dit moment echt waanzinnig goed, al knijpen we voor de US Open even een oogje toe, maar ze staat nu heel goed te tennissen", vindt Frank. Bertens strijdt voor een plek bij de beste tien van de wereld en staat op dit moment dusdanig goed te spelen dat ze, zoals het er nu voor staat, uitgenodigd gaat worden om de WTA Finals te spelen. "Alle lof voor Kiki Bertens en ik heb ook altijd het idee bij haar dat ze nóg meer kan", merkt Mark op. Frank vult aan: "Ze is nog jong en ze wordt steeds beter, krijgt steeds minder faalangst, want dat is het vaak: grote podia die ze eng vindt."

Meningen over PSV - Ajax verdeeld

Tot slot kijken de mannen vooruit naar de topper tussen PSV en Ajax. Mede door de optredens in de Champions League, waar de mannen trots op zijn, kijken ze hoopvol naar aankomende zondag. "Ik vind Champions League fantastisch en ik vind het mooi om te zien dat die ploegen groei vertonen." Mark benoemt ook de aankopen van Ajax en merkt op: "Ik vind het nu leuker om naar te kijken." Frank vraagt zich hardop af wie de topper zondagmiddag zal gaan winnen. Tuitert kiest voor PSV, maar Frank besluit anders: "Ik zeg Ajax, maar dat komt omdat die met zo'n goed gevoel de Johan Cruijff Arena hebben verlaten door de overwinning op AEK."

Ster advertentie
Ster advertentie