Binnenland

Hoe een kroeggesprek leidt tot het twee jaar volgen van dj Hardwell

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe een kroeggesprek leidt tot het twee jaar volgen van dj Hardwell

[NOS] De afgelopen twee jaar werd top-dj Hardwell op de voet gevolgd door fotograaf Joep van Aert. Het resultaat is een fotoboek dat vanaf vandaag in de winkel ligt.

Een toevallige ontmoeting in een Breda's café was het begin van het project. "We stonden op een dinsdagavond in een kroeg en raakten aan de praat over mijn foto's. Ik dacht: misschien kan ik wel vragen of ik een keer een show mag fotograferen. Hij vroeg daarop of ik mee op tour wilde."

Luister hier naar het gesprek met Joep van Aert in het NOS Radio 1 Journaal:

Een dag later bleek dat Hardwell serieus was. "Hij wilde wat drinken en toen kwam het idee van het boek. Daar is een halfjaar overheen gegaan. Het najaar daarna werd hij nummer een van de wereld."

Geen toestemming

In de tijd dat Robert gevolgd werd, liet hij Joep heel erg vrij. "Natuurlijk wilde hij graag alle foto's zien. Maar ik hoefde nooit toestemming te vragen, ik kon overal komen. Ik voelde dat hij wist dat ik aanwezig was, maar ik merkte ook dat hij zich nooit aan mij stoorde. Hij gaf me de vrijheid echt te doen wat ik wilde."

De foto's geven een goed beeld van het leven van de dj, denkt Van Aert. "Je ziet ook platen waarop hij in zijn eentje in een hotelkamer zit, nadat hij net 16.000 man heeft gedraaid. Of een bustour waarin je van venue naar venue rijdt en het minder rock en roll is dan mensen denken. Dat is echt wel deel van zijn leven."

Ster advertentie
Ster advertentie