Binnenland
EOKRO-NCRV

NPO Radio 1 Luistert naar jou: 'Mensen willen gehoord worden'

foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. NPO Radio 1 Luistert naar jou: 'Mensen willen gehoord worden'

Mensen in Nederland willen meer gehoord worden door overheidsinstellingen, de politiek en ook de media. Dat concluderen de makers van NPO Radio 1 Luistert naar jou. De eerste twee weken van januari reisden programmamakers van NPO Radio 1 door het land om van mensen te horen wat volgens hen meer aandacht verdient op de nieuws- en sportzender. Via het online platform nporadio1.nl/luistertnaarjou kwamen veel reacties binnen van luisteraars én niet-luisteraars. En je kan blijvend van je laten horen via bovenstaand platform.

"De macht van de microfoon ligt veelal in de Randstad: in politiek Den Haag, maar ook in mediastad Hilversum", zegt presentator Roos Abelman (KRO-NCRV). Zij reisde de afgelopen twee weken samen met het team door het hele land en maakte vanuit elf provincies uitzendingen. Abelman: "Mensen willen gehoord worden, de afgelopen weken hebben we de drempel voor mensen om met ons in contact te komen verlaagd en nog meer verbinding met elkaar gelegd."

Meer aandacht voor oplossingsgerichte journalistiek

In de slotuitzending van NPO Radio 1 Luistert naar jou vanuit de 12de provincie komt onder andere dat thema uitgebreid aan bod: laten we voldoende horen van alle mensen en onderwerpen die spelen in het land? Hoe wordt het nieuws gebracht, kan het positiever en constructiever?

Mensen ervaren het lopende nieuws over de crises als zwaar en deprimerend, dat hoorden we de afgelopen weken volop terug. Ze willen meer aandacht voor oplossingsgerichte journalistiek”, zegt Abelman. "We hopen dat mensen ons blijven vinden met hun ideeën, zodat wij daar als makers ook uit kunnen putten."

Online platform NPO Radio 1 Luistert naar jou

Via het online platform NPO Radio 1 Luistert naar jou werden verschillende thema’s aangedragen die volgens mensen meer aandacht moeten krijgen op de zender. Veel genoemde thema’s hebben betrekking op politiek, economie en klimaat. Ook de toekomst van het pensioenstelsel en de complexiteit van de nieuwe pensioenwet sprong eruit als punt van zorg voor veel mensen.

Via het online platform kunnen mensen blijvend thema’s aandragen aan programmamakers. "NPO Radio 1 staat midden in de samenleving, het was inspirerend om de afgelopen weken zo veel luisteraars te spreken, te horen op zender en de reacties te lezen die via het platform bij ons binnenkwamen, aldus zendermanager Klaske Tameling. "Dat blijven we doen en we houden mensen op de hoogte van de thema’s die programma- en podcastmakers van de verschillende omroepen oppakken."

Wat is NPO Radio 1 Luistert naar jou?

Welke thema’s en onderwerpen vind jij belangrijk? Welke verhalen moeten meer aandacht krijgen op NPO Radio 1?

Via nporadio1.nl/luistertnaarjou kun je ons laten weten wat er speelt in jouw omgeving en wat meer aandacht verdient op onze zender: van structurele problemen tot creatieve oplossingen, NPO Radio 1 Luistert naar jou.

Ster advertentie
Ster advertentie