Binnenland

Podcast De Dag: Gaat de commercie met de Pride aan de haal?

foto: ANP / NOSfoto: ANP / NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Gaat de commercie met de Pride aan de haal?

De jaarlijkse Pride in Amsterdam is weer losgebarsten. Bedrijven steken zich in het roze of brengen speciale regenboogproducten op de markt. Transmodel en -dj Valentijn de Hingh vindt het hartverwarmend, maar twijfelt aan de oprechtheid van alle initiatieven. Gaat de commercie met de Pride aan de haal?

Vandaag is de Internationale Dag tegen Mensenhandel. Merel van Groningen viel als 15-jarige in handen van een loverboy en vertelt in De Dag hoe ook in Nederland dit fenomeen zich veelvoudig voordoet. Politie-agenten leggen volgens haar de schuld bij het slachtoffer. "Maar wat het slachtoffer ook gedaan heeft, het is nooit iemands bedoeling om seksueel uitgebuit te worden. Nooit."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er rond 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie